Izšla je nova številka Slamnika – april 2024

Izšla je aprilska številka Slamnika. Glasilo Slamnik je osrednji tiskani informator o življenju in delu v občini Domžale, ki ga brezplačno prejemajo vsa gospodinjstva v občini Domžale. Glasilo Slamnik lahko najdete tudi na našem portalu pod zavihkom – Glasilo Slamnik na spodnji strani portala, kjer si je možno ogledati vse Slamnike od leta 2013 do nove aprilske številke v letu 2024.

V čast nam je se je glasil letošnji naslov osrednje prireditve ob prazniku Občine Domžale.

Na prireditvi, ki je potekala 16. aprila v Športni dvorani Domžale, so podelili občinska priznanja zaslužnim občankam in občanom ter društvom.

Zlato plaketo je prejel Jože Pavli, predsednik Kulturnega društva Godba Domžale, ki svojo pripadnost društvu izkazuje že od svojega 12. leta dalje.

V tokratni Temi meseca vam predstavljamo tudi ostale nagrajence z utemeljitvami priznanj in nagrad Občine Domžale za leto 2023.

Na praznik Občine Domžale, 19. aprila 2024, je po zgledu dobre prakse številnih slovenskih in tujih mest zdaj tudi v Domžalah zaživel nov sistem izposoje koles, imenovan DBajk. Za izposojo je na voljo 40 navadnih in 10 električnih koles na 10 postajah v Domžalah. Več o možnostih in pravilih izposoje si lahko preberete na straneh Slamnika.

Tako kot niso vse solze slabe, tudi niso vsi nasmehi dobri, pravi Rok Lunaček, prvi mož glasbene skupine Flirrt, pevec, kantavtor, avtor glasbe ter seveda Domžalčan. Izpod njegovih prstov prihajajo stvaritve, ki nas navdihujejo na njihovih razprodanih koncertih. Z njim smo se za Slamnik pogovarjali o ustvarjanju, pravičnem svetu, glasbi, ljubezni in bolečini, pevec pa je z nami delil vpogled v svoj svet, ki ga skupaj s publiko opevajo Flirrti na svojih koncertih že 27 let.

Tokratni Obraz Domžal je Brigita Smrekar, frizerka in zbiralka las za lasulje otrok. Brigita je tudi mama, ki je zaradi lastne težke družinske zgodbe s srečnim koncem razširila svoje poslanstvo v humanitarne namene. Postala je prva frizerka izven Anglije, s katero sodeluje Fundacija Little Princess Trust, ki ji je podelila akreditacijo, ki potrjuje, da ima potrebno znanje pri urejanju in prilagajanju lasulj za otroke z rakom.

Varna in zanesljiva oskrba s pitno vodo je ena najpomembnejših dobrin za normalno življenje ljudi, zagotavljanje nemotene in kakovostne vodooskrbe pa z vidika odgovornosti do uporabnikov ena najzahtevnejših dejavnosti. Pitna voda, ki se distribuira v javno vodovodno omrežje, je zato izpostavljena strogemu nadzoru. V Slamniku objavljamo povzetek Letnega poročila o kakovosti pitne vode iz vodovodnih sistemov v upravljanju Javnega komunalnega podjetja Prodnik za leto 2023. Kot je razvidno iz poročila, prebivalci občine Domžale pijemo dobro in zdravstveno ustrezno pitno vodo.

Vabljeni k branju Slamnika.

Špela Čarman, odgovorna urednica

 

Tagi