Izšla je nova številka Slamnika – april 2021

Izšel je aprilski Slamnik, osrednji tiskani informator o življenju in delu v občini Domžale, ki ga brezplačno prejemajo vsa gospodinjstva v občini Domžale. Glasilo Slamnik lahko najdete tudi na našem portalu pod zavihkom – Glasilo Slamnik na spodnji strani portala, kjer si je možno ogledati vse Slamnike od leta 2013 do nove aprilske številke v letu 2021.

V nadaljevanju si lahko preberete uvodni nagovor urednice Slamnika, v katerem razkriva vsebino nove aprilske številke Slamnika.

Drage bralke, dragi bralci,

19. aprila je rojstni dan Občina Domžale in na ta dan so leta 1952 Domžale razglasili za mestno občino. Občinski praznik smo letos počastili z razstavo zgodovinskega pregleda razvoja domžalske občine. Razstava pa ni le pomemben prispevek k predstavitvi lokalne zgodovine in počastitvi občinskega praznika, temveč tudi k praznovanju letošnje 30. obletnice osamosvojitve Republike Slovenije. Vabljeni k ogledu razstave, katere avtor je prof. dr. Miroslav Stiplovšek, zgodovinar in častni občan Občine Domžale. Razstavo si lahko ogledate tako virtualno kot v živo. Več o razstavi pa si preberite v Slamnikovi Temi meseca.

Ob občinskem prazniku vsako leto Občina Domžale podeljuje tudi občinske nagrade in priznanja zaslužnim občanom in organizacijam. Zaradi epidemije bo v letošnjem letu podelitev potekala, ko bodo zdravstvene razmere to dovoljevale. V Slamniku pa si v Velikem intervjuju lahko preberete pogovor z dolgoletnim predsednikom KD Miran Jarc Škocjan, režiserjem in vsestranskim kulturnim ustvarjalcem Lojzetom Stražarjem, letošnjim prejemnikom naziva častni občan občine Domžale.

V letošnjem letu praznuje svoj 30. rojstni dan domžalsko družinsko podjetje SAM Domžale. Iz majhnega podjetja, v katerem je bil sprva zaposlen samo zdajšnji lastnik, je v treh desetletjih SAM, d.o.o., postalo srednje veliko podjetje z devetimi sodobnimi trgovskimi centri in proizvodnim obratom za krivljenje armaturnega železa ter z več kot 200 zaposlenimi. Obletnica je bila priložnost za pogovor z lastnikom Antonom Sedeljšakom.

Glas mladih tokrat predstavlja 27-letni Benjamin Lukšič, pomočnik direktorja SB Jesenice, sicer pa eden tistih mladih Domžalčanov, ki imajo v sebi nekaj več, ki to delijo z drugimi in želijo doprinesti družbi.

Na kulturnih straneh smo se pogovarjali z Majo Gregl, mlado umetnico iz Domžal, nagrajenko likovnega natečaja, ki se v Menačenkovi domačiji predstavlja s prvo samostojno razstavo. Na straneh okolja pa objavljamo poročilo o kakovosti pitne vode v letu 2020.

Špela Trškan, odgovorna urednica

 

Tagi