Gremo v knjižnico

Knjižnica Domžale v februarju pripravlja raznovrstne dejavnosti za vse starostne skupine uporabnikov.

Prešernov dan v Knjižnici Domžale

Poezija nagovarja in povezuje ljudi. Na predvečer slovenskega kulturnega praznika lepo vabljeni v Knjižnico Domžale vsi ljubitelji poezije, saj društvo Lipa pripravlja literarni dogodek z branjem poezije ob glasbeni spremljavi Petra Andreja Zatopato.

V Knjižnici Domžale že nekaj let pripravljamo natečaj Poezija zdravi. Vabljeni, da se nam pridružite tudi letos. Natečaj bo potekal od 8. februarja do 1. marca 2024. Več informacij na spletni strani.

Ob Prešernovem tednu vabljeni tudi na bukvarno, kjer lahko izpolnite anketo, miselne orehe in premetanke ter si izberite priročno nagrado.

Imejmo se radi

Ob valentinovem se lahko v Knjižnico Domžale odpravite na zmenek z besedami. Knjižničarji bodo pripravili bralne poslastice – vrečke s knjigami o ljubezni in prijateljstvu.

13. februarja vabljeni na pogovore o demenci, Alzheimer Caffe, kjer bo tokrat govora o ranljivih skupinah in sodelovanju med njimi, 14. februarja pa vabljeni v Moravče na otvoritev Knjižnice semen.

Takoj po valentinovem nas bo v Domžalah Matjaž Corel popeljal na Zelenortske otoke, 16. februarja pa Društvo upokojencev organizira predavanje, kjer bo predavatelj Boris Čampa podal nasvete za zdravo spanje.

Otroci ste v februarju vabljeni na Igralne urice, Pravljične urice, Pravljično jogo, Dvorano igrač in Igroteko.

Igralne urice

Na igralnih uricah želimo otrokom in staršem/dedkom in babicam predstaviti zanimive in predvsem kakovostne didaktične igrače ter posebne igralne knjige, ki so otrokom še posebej zanimive. Igralne urice potekajo ob torkih od 9.30 do 10.30, vstop je prost, obvezna pa je prisotnost staršev ali skrbnikov.

Igroteka

Igroteka je izposoja igrač in družabnih iger, ki je namenjena otrokom in odraslim. V knjižnični zbirki lahko najdete didaktične igrače, izobraževalne, miselne in lesene igrače ter družabne igre in specialne igrače, namenjene montessori pedagogiki. Igroteka poteka vsak petek od 16.00 do 19.00.

Pravljična urica

Pravljične urice potekajo ob četrtkih popoldne, izredno pa organiziramo tudi posebne pravljične urice. Obvezne so spletne prijave!

Glasno branje

Namen glasnega branja je ozaveščanje o pomenu glasnega branja in poslušanje brane besede, ki nas bogati  in zdravi, ohranja naš lepi slovenski jezik, spodbuja domišljijo in prevetri naše možgane. Ob svetovnem dnevu glasnega branja so se na povabilo k snemanju glasnega branja odzvali učenci 3. in 4. i razreda ter 4. j razreda Osnovne šole Domžale POŠ Ihan.

Vabljeni k poslušanju na povezavi.

Informacije o ostalih dejavnostih Oddelka za otroke in mladino najdete na spletni strani Knjižnice.

Avtor: Knjižnica Domžale; Foto: Knjižnica Domžale

 

Tagi