Gremo v knjižnico

Knjižnica Domžale

Knjižnica Domžale v drugi polovici februarja pripravlja več predavanj in prijetnih srečanj. Vse lepo vabimo, da se nam na predavanjih in srečanjih pridružite.

Zeleno in zdravo

14. februarja je potekala otvoritev knjižnice semen v krajevni knjižnici Daneta Zajca Moravče. Knjižnica semen deluje kot vsaka druga knjižnica, le da si v njej ne izposojate knjig, temveč domača semena. Iz njih vzgojite rastline, pridelate nova semena in del teh semen nato vrnete v knjižnico. Več o knjižnici semen si preberite na povezavi.

V tem tednu ste lepo vabljeni še na Zelenortske otoke in na predavanje o zdravem spanju.

19. februarja vabljeni na kratko in zanimivo predavanje o vplivu e-cigaret in energijskih pijač na zdravje otrok in mladostnikov ki ga pripravlja Center za krepitev zdravja ZD Domžale.

Le spomin …

20. februarja se bo ob 18. uri zvečer Cveta Zalokar pogovarjalaAndrejo Jarc Pogačnik, upokojeno ravnateljico in bivšo podžupanjo občine Domžale ter urednico izdaje zbornika, ki je leta 2014 izšel ob 150. letnici šolstva na Domžalskem. Pogovor bo tekel o zgodovini šolstva in spominih na pedagoško delo. Lepo vabljeni!

Konec februarja organiziramo že četrti dogodek v nizu dogodkov ”Dober večer, znanost”. 26. februarja bomo prisluhnili zgodbam, ki jih pripoveduje preteklost. Tokrat bodo gostje prof. dr, Irena Kralj Cigić, doc. dr. Katja Kavkler in Ana Cajhen. Pogovor bo vodil Marko Jeran.

Učiti se, učiti se

Knjižnica podpira vseživljenjsko učenje. Za otroke tedensko organiziramo Cobiss izobraževanje in predstavitev aplikacij, za odrasle pa mesečno Prvo računalniško pomoč Poleg tega vas v zadnjem tednu februarja vabimo tudi na brezplačno izobraževanje o spletnem nakupovanju. Več informacij in prijave na povezavi.

28. februarja pa se bodo po knjižnici razlegli zvoki citrarske skupine NOTICE. Že deset let je njihov mentor violinist in citrar Peter Napret, delujejo pa pod okriljem Kulturnega društva Domžale. Lepo vabljeni k poslušanju.

Avtor: Knjižnica Domžale; Foto: arhiv Knjižnice Domžale

 

Tagi