Fotografski natečaj: Bralni kotiček

»Knjiga je zanjo kakor loputa, ki pelje na skrivno podstrešje:
lahko jo odpreš in vstopiš. Tvoj svet se v trenutku spremeni.« 

Antonio Iturbe: Knjižničarka iz Auschwitza

Ni lepšega, kot če se s knjigo v roki zavlečemo v svoj bralni kotiček, kjer se lahko odklopimo od zunanjega sveta in se popolnoma potopimo v svoj svet. Naj bo to zima, jesen, pomlad ali poletje, vedno se nekam zavlečemo in strastno listamo po čarobnem svetu besed. Morda spomladi in poleti radi berete zunaj, v parku na klopci, na ležalniku na plaži, na travniku ali kje drugje, a vsak knjižni molj ima tudi doma svoj najljubši kotiček za branje.

Delite z nami fotografije vaših sanjskih kotičkov za branje, na katerih mora biti tudi knjiga. Še lepše bo, če boste na fotografiji tudi vi ali del vas, vaši najbližji ali prijatelji med branjem. Bralni kotiček je lahko nekje pod milim nebom ali v vašem domu, naključen ali vsakdanji prostor, kjer se sproščate z branjem. Zraven pripišite kratek odlomek iz knjige, ki jo boste prebrali med poletjem in vas bo najbolj nagovoril, se vas dotaknil.

Natečaj traja od 21. junija do vključno 22. septembra 2021. Na natečaju lahko sodelujejo vsi ljubitelji fotografije: ljubiteljski, naključni ali profesionalni fotografi. Posameznik lahko sodeluje z največ tremi fotografijami, ki jih odda ali pošlje na digitalnem mediju na naslov: Knjižnica Domžale, Cesta talcev 4, 1230 Domžale, ali na elektronski naslov: info@dom.sik.si. Velikost datotek naj ne presega 7 MB. Ostale pogoje sodelovanja pa si preberite tukaj.

Zelo bomo veseli, če se boste odzvali našemu povabilu.  Vabimo vse ljubitelje fotografiranja, da fotografirate in delite z nami vaše sanjske kotičke za branje.

Knjižnica Domžale; Foto: Knjižnica Domžale

 

Tagi