Eva Remškar: Camino – dom tisočerih čudes

Potopisno predavanje

Popotnica Eva Remškar in Knjižnica Domžale lepo vabita v četrtek, 20. aprila 2023, ob 19. uri na potopisno predavanje z naslovom Camino – dom tisočerih čudes.

Eva Remškar je arhitektka, po poklicu oblikovalka, po duši pa ljubiteljica črk, besed, hoje, gozda in morja. Zadnja leta jo poleg osnovnega poklica kliče tudi pisanje. Je predana ambasadorka hoje po Caminu, raziskovalka življenja in avtorica knjižne zbirke “Camino in jaz”, ki vsebuje že 5 knjig.

“Camino je nekaj tako čudnega, da se z besedami sploh ne da opisati. Ampak je najboljše čudno, ki sem ga kadarkoli doživela.” so besede Evine hčerke Sanje, ki je prve romarske čevlje obula pri enajstih letih. Skupaj sta premerili že preko 1500 kilometrov po Španiji, Portugalski in slovenskih Jakobovih poteh, Eva pa dodatnih 1500 še sama in v družbi prijateljev. Dvanajst pohodniških odprav se ni zgodilo iz dolgočasja, pač pa iz navdušenja nad vedno novimi odkritji, ki jih prinaša svobodna razpuščenost camina.

Na podlagi svojih raznolikih izkušenj si želi razširiti glas o tem izjemnem fenomenu, imenovanem camino. Želi opogumiti, navdušiti in navdihniti, da vzameš nahrbtnik in položiš pot pod korake tudi ti.

Vstop je prost. Vabljeni!

Petra Petravič; Foto: Knjižnica Domžale

Tagi