Druženje ob knjigah

Miš založba lepo vabi vse ljubitelje branja v sredo, 7. decembra 2022 ob 11. uri v Knjigarno Konzorcij v Ljubljani na prijetno druženje, ter klepet z avtorico in avtorji ter ilustratorjem najnovejših knjižnih izdaj založbe.

V posebni slikanici za vse starosti Trije žrebci galopirajo resnični, domišljijski in sanjski konji. S starosto slovenske literature Miroslavom Košuto in ilustratorjem Damijanom Stepančičem bodo spregovorili o tej čudoviti knjigi, ki je očarljiv poklon otroštvu in domišljiji.

Zbirko *kratke so letos dopolnili s knjigo kratkih zgodb Enakozvočja. Avtorica Leonora Flis z izjemnim posluhom za slikanje detajlov, ki njene zgodbe oživijo z vonji, barvami in zvoki, pretanjeno opazuje človeška zbliževanja in oddaljevanja ter poslavljanja, pri tem pa se ne izogiba opisom travmatičnih dogodkov.

Po zaključku veleuspešne serije Zgodbe s konca kamene dobe, se je pisatelj Sebastijan Pregelj lotil nove zgodovinske zbirke, ki jo je postavil v čas Valvasorja. Prva knjiga iz zbirke Zgodbe vojvodine Kranjske – Coprnica pod gradom nas popelje med prebivalce gradu Bogenšperk.

Nov mladinski prevodni roman 130 utripov na minuto (prev. Darko Čuden) je presunljiva pripoved o tesnobi, pa tudi o ganljivi moči povezane skupnosti.

Častno mesto zadnje izdaje leta 2022 pa pripada bogato ilustrirani in večkrat nagrajeni francoski poučni knjigi Z vsemi čuti! (prev. Jasmina Žgank). Knjiga se čutov loteva z več vidikov, predvsem pa navdušuje z veliko zanimivimi dejstvi.

Prisrčno vabljeni v družbo knjig tudi vi.

Petra Petravič; Foto: Miš založba/canva.com

Tagi