Domžalska slamnikarica Ana Cajhen

Srečanja pod slamniki

V sredo, 13. marca 2024, ob 18. uri, bo v Slamnikarskem muzeju v Domžalah v sklopu Srečanj pod slamniki, potekal pogovor z  eno glavnih nosilk ohranjanja slamnikarske dediščine v Sloveniji in sodelavko Slamnikarskega muzeja, Ano Cajhen.

V Slamnikarskem muzeju že 9. Sezono potekajo pogovori in predavanja, ki so jih poimenovali Srečanja pod slamniki. Z njimi želijo v muzej privabiti čim širšo publiko. Tako pripravljajo pogovore z različnih področij domoznanstva, etnologije, zgodovine, arheologije in tudi s področja domače obrti in rokodelstva. Pogovore vodi Cveta Zalokar.

Tokratna gostja pogovora bo Ana Cajhen, ki je po duši in srcu zgodovinarka ter ljubiteljica tradicije in lokalnih korenin, zato ni nič čudnega, da je ena glavnih nosilk ohranjanja slamnikarske dediščine v Sloveniji. Ana je tudi lokalna turistična vodnica in strokovna sodelavka v Slamnikarskem muzeju v Domžalah, kjer vodi skupine obiskovalcev in jim prikazuje šivanje slamnikov. Za naš spletni portal v rubriki ”Modna slama” združuje svoje strasti in širi razmišljanja o različnih tematikah.

Vabljeni!

Karin Božič Zupančič; Foto: arhiv Ane Cajhen

 

Tagi