Domžalska premiera komedije Gepack in pogovor z ustvarjalci

V petek, 26. januarja 2024, bodo na filmskem platnu Mestnega kina Domžale ob 20. uri premierno odvrteli komedijo Gepack. Projekciji filma bo sledil pogovor z ustvarjalci filma.

Navdih za t. i. road movie je bila resnična pot na morje, ki se je zgodila režiserju (Žiga Kukovič) in igralcu (Robert Kladnik), ko sta se prvič s prijatelji odpravila na morje. Film je začel nastajati leta 2022 v gverilski produkciji brez proračuna.

Žiga Kukovič in Robert Kladnik imata izkušnje s tovrstnim ustvarjanjem vsebin, saj sta izjemno aktivna in gledana na aplikaciji TikTok, kjer objavljata kratke videe. Kljub temu, da je bil film ustvarjen praktično iz nič, je ekipi prinesel Zlati Muvit in nagrado občinstva.

Žiga Kukovič je film Gepack posnel v lastni režiji skupaj z ekipo mladih in zagnanih umetnikov. Cesta, očetov avto, štirje prijatelji in slepi potnik so elementi, ki jih režiser prepleta v filmu, medtem, ko kamera spretno krmari med številnimi zabavnimi in napetimi prizori. V vznemirljivi pustolovščini se običajna pot na morje štirih prijateljev obrne na glavo, ko ugotovijo, da jih spremlja slepi potnik.

Komedija Gepack je nastajala leto dni in v Mestnem kinu Domžale jo bodo poleg premierne projekcije, ki bo potekala v petek, 26. januarja 2024, ob 20. uri predvajali še v nedeljo, 28. januarja 2024, prav tako ob 20. uri.
Lepo vabljeni.

Petra Petravič; Foto: Kulturni dom Franca Bernika Domžale

 

Tagi