Dobrodošli v spletno dvorano Mestnega kina Domžale!

Spletna platforma za vse, ki pogrešajo kino

Ker je Mestni kino Domžale že skoraj eno leto zaprt ali pa deluje z omejeno kapaciteto in pod strogimi varnostnimi pogoji, so se odločili, da njihov filmski program ponudijo tudi na spletu. Platforma je nastala v okviru Art kino mreže Slovenije, na spletu pa bo imelo filme na voljo 21 kinematografov po celi Sloveniji.

Platforma deluje tako kot kino, le da na spletu. Na voljo bo kurirani program filmov: ob četrtkih bodo predstavljali nove filme iz rednega sporeda, ob sobotah pa filme za otroke, mlade in družinske filme. Na platformi bodo filme, tako kot je navada v Mestnem kinu Domžale, pospremili s pogovori, obiski filmskih ekip in ostalimi posebnimi dogodki. “Seveda izkušnja ne bo ista kot v kino dvorani, pred velikim platnom in z ostalimi ljubitelji dobrih filmov, a zaenkrat bo platforma naša nadomestna kino dvorana. Ko pa bomo naš kino znova lahko odprli, pa bo platforma služila tistim, ki za obisk kina nimajo časa ali priložnosti, a bi še vseeno radi pogledali dober film. Platforma se bo s časom še razvijala in dopolnjevala, tako, da vam bodo lahko kmalu ponudili še več vsebin in načinov kako priti do najboljših filmov v mestu,” so v zvezi z uvedbo platforme povedali v Mestnem kinu Domžale.

Začetek delovanja bo v prvem tednu odprl film Asistentka režiserke Kitty Green, ki bo na sporedu od 8. marca. V četrtek, 11. marca, bo predstavljen film Poletje ’85 režiserja Françoisa Ozona, v soboto, 13. marca, pa bodo sledili filmi za mlada občinstva Rocca spreminja svet, Kolonija: mularija in Loti in izgubljeni zmaji.

Filmski program je dostopen preko povezave online.kinodomzale.si in si ga je mogoče ogledati na osebnem ali prenosnem računalniku, tablici, pametnem telefonu in televizorju. Spletna platforma je postavljena na sistemu za pretakanje filmov Screenplus (Shift72), ki ga uporabljajo tudi nekateri najpomembnejši filmski festivali (Cannes, Toronto, Sundance) in številni kinematografi po vsem svetu.

⇒online.kinodomzale.si⇐

V Mestnem kinu Domžale vam želijo vam prijetno spletno kino izkušnjo!

Miha Ulčar; Foto: Mestni kino Domžale

 

Tagi