Božičnica mladih v župniji Vir

V župniji Vir pri Domžalah se mladi že drugo leto srečujemo pri mladinski skupini. Spomladi smo se povezali na daljavo in se pripravljali na svoj prvi večji projekt: Oratorijski dan, ki je potekal v začetku septembra. Ob podpori župnika Aleksandra Ureka, smo animatorji združili svoje interese, talente in izpeljali pester dan za otroke naše župnije.

Na naših srečanjih ob »petkovih večerih ob 19. uri«, si delimo svoje zgodbe, se pogovarjamo o različnih temah in se tako bogatimo ter bolje spoznavamo. Na začetku jeseni smo se dobivali v učilnici župnišča, potem pa ves čas preko računalniških ekranov. Večina aktivnosti je zaradi epidemije žal prenehala delovati, a mladi nismo obupali.

V decembru smo se veliko pogovarjali o pomenu Božiča in prihodnosti, ki nas čaka. V tem duhu smo sprejeli izziv, da letos ustvarimo Božičnico kar sami. Ker je Božič v resnici vsako leto tesno povezan z družino in toplino doma, smo izbrali način, da se mladi, s pomočjo naprav, javijo iz svojih domov. Tako lahko glas Božjega večera potuje od hiše do hiše in do vseh, ki za letošnje praznike ne bodo uspeli priti v cerkev.

Pri ustvarjanju virtualne božičnice smo spoštovali ukrepe proti širjenju koronavirusa ter večino videoposnetkov naredili kar »amatersko« s svojimi telefoni. Prav vse – od načrtovanja do zaključnega izdelka je delo mladih z Vira, narejeno z željo, da bi se sporočilo Božiča širilo v svet.

Božičnica bo objavljena v jutranjih urah 24. decembra na YouTube kanalu župnije Vir. Vabljeni k ogledu!

Mladinska skupina župnije Vir

 

Tagi