Božični pohod z Marijo in Jožefom ter ogled unikatnih jaslic

Turistično društvo Tuhinjska dolina v sodelovanju s Termami Snovik ob koncu iztekajočega leta tradicionalno pripravlja božično zgodbo, tokrat v prenovljeni obliki. Ne le člani društva tudi domačini iz Snovika in okolice bodo pripravili čudovite jaslice, predstavljene na zelo inovativne načine, z uporabo različnih materialov in oblik postavitve.

Lepo vabljeni na božični pohod z Marijo in Jožefom in ogledom unikatnih jaslic, ki jih bodo izdelali domačini Tuhinjske doline. Organiziran pohod v okolici term s petjem božičnih pesmi, kuhanim vinom in dišečimi domačimi dobrotami bo potekal na Štefanovo, v ponedeljek, 26. 12. 2022 ob 17. uri.

Zbirno mesto bo pri šotoru pri termah. Udeleženci pohoda se boste z Jožefom in Marijo ter osličkom odpravili na božični pohod. Spremljali vas bodo pastirji, meščani Betlehema, pričakale pa vas bodo ovčke in tudi kralji na konjih.

Pohod bo potekal od jaslic do jaslic v naravi, pripravljenih bo osem postojank, od katerih velja izpostaviti še posebni plavajoči splav na zunanjem bazenu, na katerem bo pastirček svoje ovčke prepeljal na kopno. Pot bo obogatena z božično glasbo in petjem. Na poti bodo tudi ljudski pevci iz Tuhinjske doline in otroški pevski zbor iz Osnovne šole Šmartno v Tuhinju.

Zaključek pohoda bo pred šotorom pri Termah Snovik, kjer bodo na ogled razstave jaslic v šotoru. Po krajšem kulturnem programu se boste ogreli s toplim čajem ali kuhanim vinom, sladkimi dobrotami članic društva ter nazdravili novemu letu.

Jaslice v naravi bodo na ogled do 6. 1. 2023, razstavo jaslic v šotoru pa si lahko ogledate od 27. 12. do 2. 1. od 15. do 17. ure.

Organizatorji so še posebej veseli odziva Društva Sožitje iz Kamnika, ki s svojimi člani pripravlja edinstvene jaslice. Z igro svetlobe bodo vsi skupaj ustvarili nepozabno snoviško božično pravljico.

Petra Petravič; Foto: arhiv Terme Snovik/Turistično društvo Tuhinjska dolina

 

Tagi