Beremo skupaj!

Nacionalni mesec skupnega branja

Z današnjim dnem se pričenja Nacionalni mesec skupnega branja (NMSB), ki se zaključuje 10. oktobra. Tudi letos se projektu pridružuje Knjižnica Domžale, saj projekt spodbuja branje kot vrednoto pri vseh generacijah bralcev. V tem času pripravljamo bralnospodbujevalne akcije in tako na najrazličnejše načine spodbujamo otroke, mladino in odrasle k branju.

NMSB se pridružuje evropski bralni kampanji EURead (Evropa bere), ki povezuje že obstoječe bralne aktivnosti po vsej Evropi z namenom dviga zavesti o pomembnosti izobraževanja in pismenosti v zgodnjem otroštvu. Skupni cilj kampanje je dati vsakemu državljanu možnost postati bralec in polno sodelovati v evropski družbi. Skladno z enim od ciljev pobude EUReads /Evropa bere/ vas pozivamo, da se nam pridružite pri 15 minutah tihega ali glasnega branja na dan.

Želimo si, da bi brale vse generacije.

V okviru Evropskega tedna športa in Nacionalnega meseca skupnega branja vas vabimo v Knjižnico Domžale. Za lažjo izbiro dobrih knjig smo pripravili priporočilne sezname, ki so dostopni na spletni strani knjižnice.

Vse naše knjižnice so odprte po obratovalnem času, omogočeno je samostojno izbiranje gradiva ob upoštevanju navodil NIJZ.

Odlok o načinu izpolnjevanja pogoja PCT za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2 (Uradni list RS št. 142/21) določa, da morajo uporabniki knjižničnih storitev:

  • izpolnjevati pogoj PCT (za osebe mlajše od 12 let ni pogoja PCT);
  • uporabljati masko med gibanjem in zadrževanjem v knjižnici;
  • zagotavljati medosebno razdaljo – najmanj 1,5 metra;
  • razkuževati roke ob vstopu v knjižnico.

Zaradi čim krajšega zadrževanja v knjižnici vam še vedno priporočamo naročanje gradiva vnaprej.


Berite z nami!

Aktualne informacije najdete na naši spletni strani.

Avtor: Knjižnica Domžale; Foto: Knjižnica Domžale

 

Tagi