50. Novoletni koncert Simfoničnega orkestra Domžale – Kamnik

Jubilejni novoletni koncert v znamenju italijanskih opernih arij ter glasbe ruskih skladateljev in dinastije Strauss

Kot se ob pol stoletja neprekinjenega delovanja spodobi, bo jubilejni novoletni koncert Simfoničnega orkestra Domžale – Kamnik nekaj posebnega. K sodelovanju smo povabili tri umetnike, ki so z našim orkestrom v preteklosti že sodelovali.

Kot prvi izmed njih je pred več kot desetletjem z nami nastopil tenorist Aljaž Farasin, ki danes sodi med najvidnejše zvezde opernega sveta na Slovenskem. To velja tudi za sopranistko Mojco Bitenc Križaj, ki je z nami prvič sodelovala pred tremi leti in tedaj navdušila tako nas kot publiko, zato smo jo z največjim veseljem ponovno povabili k sodelovanju. Odličen vtis je s povezovanjem novoletnih koncertov leta 2017 pustil tudi karizmatični Jure Ivanušič, ki se je z veseljem odzval vabilu k vnovičnemu sodelovanju na jubilejnih novoletnih koncertih.

Slovesno obarvan je tudi program, ki bo razpet med slovitimi italijanskimi opernimi arijami ter glasbo pretežno ruskih skladateljev in predstavnikov dinastije Strauss. Za udaren in jubileju primeren uvod bo poskrbela Slavnostna uvertura Dmitrija Šostakoviča, posebej pa velja izpostaviti tudi novo delo ustanovitelja orkestra prof. Tomaža Habeta, ki je orkestru in dirigentu Slavenu Kulenoviću za 50. Novoletni koncert posvetil ciklus valčkov Plesi štirih slamnikov, ki bo 27. decembra ob 20. uri v Športni dvorani Domžale izveden izveden prvič.

Simfonični orkester Domžale – Kamnik

Tagi