10-letnica delovanja in poslovilni koncert Mešanega pevskega zbora DROUZ

Ob glasbi pojemo ali plešemo. Se veselimo, žalujemo, ali se povezujemo.  Predvsem pa ustvarjamo spomine. To lahko potrdijo tudi pevci in pevke Mešanega pevskega zbora Drouz, ki v soboto, 18. decembra, ob 19. uri, organizira koncert. Poseben koncert ne bo le obeležil 10-letnice delovanja zbora, temveč bo tudi poslovilni. Če želite še zadnjič poslušati drozge, ki bodo žvrgoleli na odru Kulturnega doma Radomlje, si le rezervirajte sobotni večer!

Začetki mešanega pevskega zbora, ki deluje v okviru Kulturnega prosvetnega društva Drouz, segajo v leto 2011. Ustanovljen je bil na pobudo akademske glasbenice, takrat še študentke glasbene akademije Ljubljana, Uršule Jašovec. V desetih letih so se razširili, povečali repertoar in sodelovali s številnimi glasbeniki, med drugim z Evo Černe, Trobsi iz Brežic, Vipavskimi tamburaši in Senožeškimi tamburaši. Pred šestimi leti so v sodelovanju s Kulturnim društvom Ihan in Simfoničnim orkestrom Domžale Kamnik blesteli v muzikalih Moje pesmi, moje sanje, Annie, Pepelka in Hello Dolly.

Vsako leto so pripravili letni in božični koncert. Sodelovali so na reviji pevskih zborov občine Domžale. Zadnjih nekaj let zapored so pripravili koncerte v okviru Tedna kulture in koncert v Radovljici, ki je postal že tradicija. Sodelovali so v sklopu prireditev ob vsakoletnih Slamnikarskih dnevih, radomeljskih božičnih sejmih, materinskih dneh v Ihanu in Radomljah ter pripravili proslavo ob kulturnem dnevu. Zadnji dogodek, ki so ga pripravili, je bila proslava ob 30-letnici samostojne Slovenije.

Za konec pa sporočajo:

Hvaležni smo za vsa bogata leta izkušenj, izzivov in spoznanj. Hvaležni smo vsem, ki so skozi vseh teh 10 let bili stalni ali občasni člani zbora. Hvaležni smo za vsa glasbena doživetja, ki nam bodo za vedno ostala zapisana v naših spominih. Hvala vsem in vsakemu posebej!

Hvala vsem, ki ste nam kadarkoli v čemerkoli priskočili na pomoč! Hvala vsem našim zvestim poslušalcem, ki se radi udeležite naših koncertov vsako leto! Hvala vsem, ki se boste letos prvič odločili in prišli na koncert!

Avtorica: Karin Lisjak; Foto: MePZ Drouz

Tagi