Nanine karikature: Zlatan Ibrahimovič

Prišel je petek in z njim nova karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Nazadnje smo objavili karikaturo skupinsko karikaturo ekipe KK Helios Domžale, ki je letošnjo sezono zaključila na drugem mestu prve slovenske košarkarske lige Nova KBM. Danes pa je na vrsti karikatura nekdanjega nogometaša Zlatana Ibrahimoviča.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature ter portretov v Wpap art tehniki. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. WPAP je kubistični slog geometrijske pop umetnosti. Populariziran v poznih devetdesetih letih prejšnjega stoletja od indonezijske umetnice Wedhe Abdul Rasyid, Wedhini pop art portreti ali na kratko WPAP so zlahka prepoznavni po ostrih linijah in divjih, živahnih barvnih shemah. Portrete v Wpap art tehniki ter karikature si lahko ogledate na njeni spletni strani in FB profilu. Intervju z Nano si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Zlatan Ibrahimovič

Zlatan Ibrahimović je švedski nogometaš, rojen 3. oktobra 1981 v Malmöju. Igral je za vrhunske klube, kot so Ajax, Juventus, Inter Milan, Barcelona, AC Milan, PSG, Manchester United in LA Galaxy. Znamenit je po svoji fizični moči, tehnični spretnosti in spektakularnih zadetkih. Osvojil je številne naslove in nagrade, tako na klubskem kot na reprezentančnem nivoju. Njegova samozavest in karizmatične izjave so ga naredile za enega najbolj prepoznavnih nogometašev vseh časov.

Karin Božič Zupančič; Karikatura: Nana Guberinič

Tagi