Nanine karikature – Wpap art: Bohinj z razglednice

Na vrsti je nov Nanin izdelek v Wpap art tehniki. Domžalska karikaturistka Nana Guberinič se je odločila, da vam bo enkrat mesečno predstavila svoja dela v Wpap art tehniki. Nazadnje je bil objavljen portret smučarske skakalke Nike Križnar, danes pa je na vrsti Bohinj z razglednice.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature ter portretov v Wpap art tehniki. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. WPAP je kubistični slog geometrijske pop umetnosti. Populariziran v poznih devetdesetih letih prejšnjega stoletja od indonezijske umetnice Wedhe Abdul Rasyid, Wedhini pop art portreti ali na kratko WPAP so zlahka prepoznavni po ostrih linijah in divjih, živahnih barvnih shemah. Njene portrete v Wpap art tehniki ter karikature si lahko ogledate na njeni spletni strani in FB profilu. Intervju z Nano, ki smo ga lani objavili na našem portalu, si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Bohinj

Bohinj je oaza miru neokrnjene narave v Julijskih Alpah in Triglavskem narodnem parku. Bohinjsko jezero v samem osrčju Triglavskega narodnega parka, enega najstarejših narodnih parkov v Evropi, je največje slovensko naravno jezero, nad katerim se dvigujejo nedotaknjene planine in gorski vrhovi. Prepoznavnost mu daje tudi veduta mostu in cerkev svetega Janeza Krstnika jugovzhodni obali jezera. Poleg Bohinjskega jezera med 5 top znamenitosti bohinjske občine spadajo še slap Savica, Pokljuka, Vogel in planšarstvo in Kravji bal. Bohinj je edinstvena destinacija, kjer se prepletata tradicionalen in sodoben način življenja. Več informacij o Bohinju si lahko preberete na povezavi tukaj.

Vse do sedaj objavljene karikature ter Wpap art portrete, si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Miha Ulčar; Razglednica: Nana Guberinič

Tagi