Nanine karikature: Roger Moore

Prišel je petek in z njim nova portretna karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Prejšnji petek smo objavili karikaturo Franka Zappe, ameriškega skladatelja, kitarista in filmskega režiserja, danes pa je na vrsti angleški filmski in televizijski igralec Roger Moore.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. Digitalno karikaturo ustvarja z elektronskim peresom na elektronskem zaslonu Wacom v različnih tehnikah in programih. Dela si lahko ogledate na njenem FB profilu: www.facebook.com/nana.guberinic.

Sir Roger George Moore (1927-2017)

Najbolje je bil prepoznaven po svoji vlogi Jamesa Bonda, ki jo je igral med letoma 1973 in 1985. Pred tem je med letoma 1962 in 1969 igral Simona Templarja v televizijski seriji The Saint in med letoma 1960 in 1961 Beauja Mavericka v seriji Maverick.

Večino svojega časa po snemanju filmov o Jamesu Bondu je Roger Moore posvetil svojemu delu z UNICEF-om Leta 1990 se je pojavil v televizijski seriji Michaela Feeneyja Callana, My Riviera, leta 1991 pa v Bed and Breakfast.

(Vir: sl.wikipedia.org)

Miha Ulčar; Karikatura: Nana Guberinič

Tagi