Nanine karikature: Paul McCartney

Prišel je petek in z njim nova portretna karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Nazadnje smo objavili karikaturo slovenskega kostumografa Alana Hraniteljadanes pa je na vrsti karikatura angleškega pevca in člana nekdanje legendarne skupine The Beatles Paula McCartney-a, v mladih letih.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. Digitalno karikaturo ustvarja z elektronskim peresom na elektronskem zaslonu Wacom v različnih tehnikah in programih. Dela si lahko ogledate na njenem FB profilu: www.facebook.com/nana.guberinic.

Paul McCartney

James Paul McCartney, angleški pevec, skladatelj in bas kitarist se je rodil 18. junija 1942 v Liverpoolu v Angliji. Znan je predvsem po tem, da je bil član priljubljene glasbene skupine The Beatles. Za svoje glasbene dosežke je prejel tudi več Grammy-jev.

McCartney je zapisan v Guinessovi knjigi rekordov kot najuspešnejši skladatelj pop glasbe v zgodovini. Velja pa tudi za ikono zabavne glasbe 20. stoletja. Paul je za v celoti sam napisal, kar nekaj uspešnic skupine The Beatles med njimi: Hey Jude, Let It Be in Can’t Buy Me Love. Paul McCartney je tudi eden najbogatejših Britancev, njegovo premoženje naj bi bilo vredno okoli 1,2 milijarde evrov.

(Vir: sl.wikipedia.org)

Vse do sedaj objavljene karikature, si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Karin Božič Zupančič; Foto: Nana Guberinič

Komentarji uporabnikov
Tagi