Nanine karikature: Louis de Funès

Prišel je petek in z njim nova portretna karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Prejšnji teden smo objavili karikaturo vrhunskega slovenskega smučarskega skakalca Petra Prevca, ki se trenutno sicer spopada z manjšo krizo, tokrat pa objavljamo karikaturo legendarnega francoskega filmskega in gledališkega igralca Louisa de Funèsa.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. Digitalno karikaturo ustvarja z elektronskim peresom na elektronskem zaslonu Wacom v različnih tehnikah in programih. Dela si lahko ogledate na njenem FB profilu: www.facebook.com/nana.guberinic.

Louis de Funès (1914-1983) je eden izmed najbolj priljubljenih igralcev v zgodovini francoske kinematografije in eden od treh velikih francoskih komikov poleg Fernandla in Bourvila. Najbolj je znan po svojih vlogah v filmih o žandarjih iz Saint Tropeza. Med njegove druge znane filme prištevamo Le corniaud (1965), Velika avantura (1966), Hibernatus (1969), L’homme orchestre (1970), Sur un arbre perché (1971) in L’aile ou la cuisse (1976).

(Vir: Wikipedia.si)

Vse do sedaj objavljen portretne karikature na našem portalu si lahko ogledate na povezavi:

NANINE KARIKATURE

Komentarji uporabnikov
Tagi