Nanine karikature: Kraljica Elizabeta II.

Prišel je petek in z njim nova portretna karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Prejšnji petek smo objavili karikaturo Anžeta Kopitarja, danes pa je na vrsti karikatura njenega veličanstva kraljice Elizabete II. Britanske.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. Digitalno karikaturo ustvarja z elektronskim peresom na elektronskem zaslonu Wacom v različnih tehnikah in programih. Dela si lahko ogledate na njenem FB profilu: www.facebook.com/nana.guberinic.

Elizabeta II. Britanska

Elizabeta II, rojena kot Elizabeth Alexandra Mary Windsor, kraljica Združenega kraljestva Velike Britanije in Severne Irske,  se je rodila 21. aprila 1926. Elizabeta II. je kraljica v 16 neodvisnih državah, kraljestvih Britanske zveze narodov (Commonwealth Realms).  V skladu z westminstrskim statutom iz leta 1931 so vse države Britanske zveze narodov enakovredne in nobena ni nadrejena drugim.

Kraljica Združenega kraljestva, Kanade, Avstralije, Nove Zelandije, Cejlona in Pakistana je postala po smrti svojega očeta, kralja Jurija VI. (George VI.), 6. februarja 1952. Danes tako vlada okoli 128 milijonom ljudem v 16 državah. Kot vodja Skupnosti narodov načeluje skoraj 2 milijardama. Prav tako ima naslednje položaje: Vodja Britanske zveze narodov, Vrhovna vladarica Angleške Cerkve, gospodarotoka Mann.

Trenutno je najdlje vladajoča vodja države na svetu. 9. septembra 2015 je presegla svojo praprababico Viktorijo in postala najdlje vladajoča britanska monarhinja vseh časov. Med 21. in 22. oktobrom 2008 je obiskala Slovenijo.

(Vir: sl.wikipedia.org)

Izšel je koledar karikatur slovenskih stand up komikov, katerih avtorica je Nana Guberinič. Dobiček od prodaje koledarja, ki vam bo vsak dan prinesel nasmeh na obraz, bo šel v dobrodelne namene, saj so se odločili, da pomagajo Zvezi prijateljev Mladine, v sklopu katerega deluje Telefon otrok in mladostnikov TOM.

Več informacij in naročilo koledarja: http://www.standupsi.com/…/projekti…/dobrodelni-koledar-2019

Vse do sedaj objavljene karikature, si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Miha Ulčar; Foto: Nana Guberinič

Komentarji uporabnikov
Tagi