Nanine karikature: Kobe Bryant

Prišel je petek in z njim nova portretna karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Prejšnji teden smo objavili karikaturo Tima Vodopivca, danes pa je na vrsti karikatura znanega NBA košarkarja Kobe Bryant-a, ki je pred kratkim preminul v tragični nesreči.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. Digitalno karikaturo ustvarja z elektronskim peresom na elektronskem zaslonu Wacom v različnih tehnikah in programih. Dela si lahko ogledate na njenem FB profilu: www.facebook.com/nana.guberinic.

Kobe Bryant

Kobe Bryant je bil košarkaški zvezdnik, ki je igral za Los Angeles Lakers v ameriški NBA ligi. Najbolj prepoznaven igralec je postal zaradi svojih dosežkov in svoje podobe. Bil je tudi predstavnik večjih podjetij med njimi so: Coca Cola, Adidas, Nike in druge.

Na igrišču je deloval zelo mirno a hkrati tudi zelo tekmovalen z veliko koncentracije katera mu je omogočala, da je zadeval tudi skoraj nemogoče mete na koš. Svojo zadnjo tekmo v karieri je odigral 14. aprila 2016 proti klubu Utah Jazz in dosegel 60 točk. Upokojil se je po dvajsetih sezonah v NBA ligi kot tretji najboljši strelec v zgodovini lige. V svoji karieri je odigral, kar 1.346 tekem.

Na našo veliko žalost pa se je 26. januarja 2020, skupaj s svojo hčerko smrtno ponesrečil v helikopterski nesreči.

(Vir: wikipedia)

Vse do sedaj objavljene karikature, si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Karin Božič Zupančič; Foto: Nana Guberinič

Tagi