Nanine karikature: Julia Stiles

Prišel je petek in z njim nova karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Nazadnje smo objavili karikaturo košarkarskega trenerja Dejana Jakare, tokrat pa je na vrsti ameriška filmska igralka Julia Stiles.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature ter portretov v Wpap art tehniki. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. WPAP je kubistični slog geometrijske pop umetnosti. Populariziran v poznih devetdesetih letih prejšnjega stoletja od indonezijske umetnice Wedhe Abdul Rasyid, Wedhini pop art portreti ali na kratko WPAP so zlahka prepoznavni po ostrih linijah in divjih, živahnih barvnih shemah. Portrete v Wpap art tehniki ter karikature si lahko ogledate na njeni spletni strani in FB profilu. Intervju z Nano si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Julia Stiles

Julia Stiles O’Hara je ameriška filmska in dramska igralka, ki zna odlično odigrati različne like, od luštne punce v filmu “10 Things I Hate” do nesebične mati v grozljivki “The Omen”. Občinstvo si jo je zapomnilo tudi po njenih vlogah v filmih “Out of Darkness”, “Closed Circuit”, “Prince and I”, “My Boyfriend je Psycho” …

Miha Ulčar; Karikatura: Nana Guberinič

Komentarji uporabnikov
Tagi