Nanine karikature: Dobri, umazani, zli

Prišel je petek in z njim nova portretna karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Prejšnji teden smo objavili karikaturo generalmajorke Alenke Ermenc, danes pa je na vrsti karikatura legendarne igralske trojice; Eastwooda, Wallacha in Van Cleefa iz “špagetnega” vesterna “Dobri, umazani, zli”, ki velja za klasiko ter enega najboljših filmov v zgodovini.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. Digitalno karikaturo ustvarja z elektronskim peresom na elektronskem zaslonu Wacom v različnih tehnikah in programih. Dela si lahko ogledate na njenem FB profilu: www.facebook.com/nana.guberinic.

Dobri, umazani, zli (The Good, the Bad, the Ugly) je t. im. “špageti vestern” iz leta 1966, ki ga je režiral Sergio Leone. Film velja za klasiko ter enega najboljših filmov v zgodovini z odlično igralsko zasedbo s Clintom Eastwoodom v glavni vlogi. Film je zaslovel tudi zaradi odlične glasbe Ennia Moricconeja, predvsem po kultni naslovni skladbi. Je zadnji serije filmov Trilogija Dolarjev.

Zgodba je postavljena v čas ameriške državljanske vojne, kjer se trojica Blondie (Clint Eastwood), Tuco (Eli Wallach) in Angel Eyes (Lee Van Cleef) podajo na lov za zlatom, ki naj bi bilo vredno 200.000 dolarjev. V skladu z naslovom vsakemu junaku pripada en pridevnik. Na prvo žogo je Eastwood dober, Wallach grd, Van Cleef pa hudoben. Njihove vloge se med samim filmom neprestano menjavajo, saj med trojico prihaja do različnih “koalicij”, ki pa niso trdne narave. Ob koncu skoraj triurnega filma pride do znamenitega spopada na pokopališču, kjer je skrito zlato. Trojica si zre iz oči v oči, a prav nihče ne ve, kdo bo komu poslal svoj naboj …

Vse do sedaj objavljene karikature, si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Miha Ulčar; Foto: Nana Guberinič

Tagi