Nanine karikature: Christine Lagarde

Prišel je petek in z njim nova portretna karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Danes je na vrsti karikatura francoske pravnice, političarke in predsednice Evropske centralne banke Christine Lagarde.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. Digitalno karikaturo ustvarja z elektronskim peresom na elektronskem zaslonu Wacom v različnih tehnikah in programih. Dela si lahko ogledate na njeni spletni strani in FB profilu. Intervju z Nano, ki smo ga pred kratkim objavili na našem portalu, si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Christine Lagarde

Christine Madeleine Odette Lagarde je francoska političarka in pravnica, ki se je rodila 1. januarja 1956 v Parizu. V Franciji je Lagardova vodila več ministerstev med njimi je bila: ministrica za trgovino, ministrica za kmetijstvo ter ministrica za finance. Leta 2011 so jo imenovali za direktorico Mednarodnega denarnega sklada. Trenutno je predsednica Evropske centralne banke.

Vse do sedaj objavljene karikature, si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Karin Božič Zupančič; Karikatura: Nana Guberinič

Komentarji uporabnikov
Tagi