Nanine karikature: Živi mrtveci

Prišel je petek in z njim nova portretna karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Prejšnji teden smo objavili karikaturo Salome, danes pa je na vrsti karikatura od ameriške dramske TV serije Živi mrtveci (The Walking Dead). 

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. Digitalno karikaturo ustvarja z elektronskim peresom na elektronskem zaslonu Wacom v različnih tehnikah in programih. Dela si lahko ogledate na njeni spletni strani in FB profilu. Intervju z Nano, ki smo ga pred kratkim objavili na našem portalu, si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Živi mrtveci (The Walking Dead)

Živi mrtveci (The Walking Dead) je ameriška dramska TV-serija, ki jo je razvil režiser Frank Darabont za televizijsko hišo AMC Networks in se od leta 2010 predvaja na njenem kabelskem kanalu AMC.

Zgodba temelji na istoimenski stripovski seriji avtorjev Roberta Kirkmana, Tonyja Moora in Charlieja Adlarda. Spremlja policista Ricka Grimesa (Andrew Lincoln), ki se po daljšem času zbudi iz kome v bolnišnici in ugotovi, da se je medtem večina ljudi spremenila v krvoločna bitja, podobna zombijem iz filmov Georgea A. Romera. Nato z družino, ki mu jo uspe kmalu najti, in nekaj drugimi po naključju preživelimi potujejo naokrog, poskušajo preživeti nenehne napade in iščejo kraj, kjer bi se lahko ustalili.

(Vir: sl.wikipedia.org)

Vse do sedaj objavljene karikature, si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Miha Ulčar; Foto: Nana Guberinič

Komentarji uporabnikov
Tagi