Nanine karikature: Zdravko Počivalšek

Prišel je petek in z njim nova portretna karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Prejšnji teden smo objavili karikaturo pevca, kitarista in filmskega igralca Eltona Johna, danes pa je na vrsti aktualni minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek, ki v teh dneh polni skladišča z zaščitni maskami, obenem pa se spopada s številnimi očitni na račun nakupa mask.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. Digitalno karikaturo ustvarja z elektronskim peresom na elektronskem zaslonu Wacom v različnih tehnikah in programih. Dela si lahko ogledate na njeni spletni strani in FB profilu.

Zdravko Počivalšek

Zdravko Počivalšek slovenski podjetnik in politik, se je rodil 25. novembra 1957. Do leta 1994 je bil direktor Kmetijske zadruge Šmarje pri Jelšah. Kasneje pa tudi Mlekarne Celeia. Vodenje Term Olimia je prevzel leta 1999.

Počivalšek je 14. decembra 2014 prevzel položaj ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo Republike Slovenije in svoje delo na tem položaju nadaljuje tudi danes v vladi Janeza Janše. Septembra leta 2019 je bil izvoljen za predsednika Stranke modernega centra.

(Vir: sl.wikipedia.org)
Vse do sedaj objavljene karikature, si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Karin Božič Zupančič; Foto: Nana Guberinič

Komentarji uporabnikov
Tagi