Nanine karikature: Vesna Milek

Prišel je petek in z njim nova portretna karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Nazadnje smo objavili karikaturo ameriškega režiserja, novinarja, igralca in radijca Orsona Wellesa, danes pa je na vrsti karikatura slovenske novinarke in publicistke Vesne Milek.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. Digitalno karikaturo ustvarja z elektronskim peresom na elektronskem zaslonu Wacom v različnih tehnikah in programih. Dela si lahko ogledate na njenem FB profilu: www.facebook.com/nana.guberinic.

Vesna Milek

Novinarka in publicistka Vesna Milek slovi kot ženska brez dlake na jeziku, ki zna svoje mnenje, četudi je ostro, zelo dobro izraziti. Znana je po zanimivih intervjujih v Sobotni prilogi Dela ter kot voditeljice pogovorne oddaje Od Blizu na RTV Slovenija. Eden od njenih intervjujev se je sprevrgel v knjigo Cavazza, veliko uspešnico, ki je še več let po izidu na lestvicah najbolj prodajanih in izposojanih knjig.

Leta 2002 je izšel njen prvenec z naslovom Kalipso, roman v obliki dnevnika, in se takoj po izidu povzpel na prva mesta lestvic prodajnosti, ter doživel tri ponatise. Tudi njen drugi roman z naslovom Če, ki govori o zapletenem odnosu moški – ženska, o nemogoči Želji in o ranah, ki jih ta Želja pušča na naših telesih, je segel po prvih klinih slovenskih lestvic prodajnosti in doživel dva ponatisa. Bila je mentorica Tomaža Miheliča pri pisanju leta 2009 izšlega biografskega romana Novo rojstvo, ki govori o življenju in preobrazbi slovenske transdive Salome. V knjigi Razpoložena za Pariz, ki je v založbi Beletrina izšel leta 2016, skozi izbor novinarskih tekstov spregovori o mestu, ki jo obseda že skoraj vse življenje. Vesna Milek je nastopila tudi v filmu Anina provizija (2017), v katerem je odigrala glavno vlogo.

(Vir: sl.wikipedia.org)

Vse do sedaj objavljene karikature, si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Miha Ulčar; Foto: Nana Guberinič

Komentarji uporabnikov
Tagi