Nanine karikature: Veselin Vujović

Prišel je petek in z njim nova portretna karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Prejšnji teden smo objavili karikaturo legendarnega francoskega filmskega igralca Gérarda Depardieua, danes pa objavljamo karikaturo temperamentnega selektorja slovenske rokometne reprezentance Veselina Vujovića, ki je znan tudi po tem, da je brez dlake na jeziku.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. Digitalno karikaturo ustvarja z elektronskim peresom na elektronskem zaslonu Wacom v različnih tehnikah in programih. Dela si lahko ogledate na njenem FB profilu: www.facebook.com/nana.guberinic.

Veselin Vujović (1961) nekdanji jugoslovanski (črnogorski) rokometaš, je leta 1984 na poletnih olimpijskih igrah v Los Angelesu v sestavi jugoslovanske rokometne reprezentance osvojil zlato olimpijsko medaljo; na naslednjih igrah je osvojil še bronasto medaljo. Leta 1986 je bil izbran za najboljšega športnika Jugoslavije.Leta 1988 je prejel nagrado, prvo podeljeno, za najboljšega rokometaša leta od Svetovne rokometne zveze.

Od maja 2015 je selektor slovenske rokometne reprezentance. Le ta se je pod njegovim vodstvom leta 2016 tretjič v njeni zgodovini uvrstila na olimpijske igre. In tam odigrala dobro ter zasedla končno šesto mesto, kar je bil dotedanji najboljši rezultat. Zatem je na Svetovnem prvenstvu 2017 v Franciji pripeljal izbrano vrsto do zgodovinske prve medalje na svetovnih prvenstvih. Osvojitev brona na tekmi proti Hrvaški po velikem preobratu je še posebno vredna spomina, ko je Vujoviću Slovence uspelo prepričati v njihove zmožnosti in končni uspeh.

Po osvojenem odličju je bil tudi osebno nagrajen. Marca 2017 je bil s strani Mednarodne rokometne zveze (IHF) izglasovan na tretje mesto v izboru za trenerja leta. Pred njega sta se uvrstila zgolj Didier Dinart, ki je Francijo popeljal do zmage, in Christian Berge, ki je senzacionalno Norveško privedel do finala. Tako je eden redkih, ki je bil izbran med najboljše tako kot igralec, kot tudi trener.

Junija 2017 je kljub več bogatim evropskim ponudbam sprejel treniranje po moči četrtega slovenskega kluba RK Koper 2013, ki ima v svojih vrstah več mladinskih reprezentantov in jih želi podrobno spoznati.

Letos je Vujović slovensko rokometno reprezentanco popeljal na evropsko prvenstvo na Hrvaško, s katerega so se, predvsem s pomočjo sodnikov, vrnili že pred koncem prvenstva. Vujović seveda ne bi bil Vujović, če ne bi tudi na tem prvenstvu podal nekaj neposrednih in pikrih izjav v zvezi z evropsko rokometno zvezo oziroma ljudmi, ki vodijo to organizacijo.

(Vir: Wikipedia.si)

Vse do sedaj objavljen portretne karikature na našem portalu si lahko ogledate na povezavi:

Avtor: Miha Ulčar; Karikatura: Nana Guberinič

Komentarji uporabnikov
Tagi