Nanine karikature: Tony Bennett

Prišel je petek in z njim nova portretna karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Prejšnji petek smo objavili karikaturo nekdanje indijske političarke Indire Gandhi, danes pa je na vrsti karikatura legendarnega jazzovskega pevca Tonya Bennetta

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. Digitalno karikaturo ustvarja z elektronskim peresom na elektronskem zaslonu Wacom v različnih tehnikah in programih. Dela si lahko ogledate na njenem FB profilu: www.facebook.com/nana.guberinic.

Tony Bennett

Tony Bennett, rojen leta 1926 v newyorški soseski Astoria, velja za zadnjega iz generacije pevskih velikanov, v katero je sodil tudi njegov prijatelj Frank Sinatra. Bennett je znan po interpretacijah zimzelenih pesmi in jazzovskih standardov, kot so I Left My Heart in San Francisco, Fly Me to the Moon, The Best is Yet to Come, Everybody Loves a Winner in Somewhere Over The Rainbow. Sodeloval je z vsemi pomembnejšimi predstavniki glasbene industrije.

Avtor: Miha Ulčar; Karikatura: Nana Guberinič

Tagi