Nanine karikature: Tina Turner

Prišel je petek in z njim nova portretna karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Nazadnje smo objavili karikaturo Stana in Olia, komičnega dueta, ki je kraljeval v zgodnji klasični hollywoodski dobi ameriške kinematografije, danes pa je na vrsti karikatura “kraljice Rock & Rolla” Tine Turner.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. Digitalno karikaturo ustvarja z elektronskim peresom na elektronskem zaslonu Wacom v različnih tehnikah in programih. Dela si lahko ogledate na njenem FB profilu: www.facebook.com/nana.guberinic.

Tina Turner

Tina Turner, rojena kot Anna Mae Bullock (1939) je ena izmed svetovno najpopularnejših in najbolj prodajanih glasbenic ter najuspešnejša ženska rock pevka vseh časov s prek 200 milijoni prodanih plošč. Sicer najbolj poznana kot rock glasbenica, poje tudi v pop, dance, soul in R&B slogu. Osvojila je že osem kipcev za nagrado Grammy, njena stalna prisotnost in popularnost v rock glasbi pa ji je med publiko prinesla sloveči naziv “kraljica Rock & Rolla”. Turnerjeva je poznana po zelo energičnem nastopu na odru, izredno močnem vokalu, spektakularnih rock koncertih in tudi po svojih dolgih in čvrstih nogah.

Vse do sedaj objavljene karikature, si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Miha Ulčar; Foto: Nana Guberinič

Komentarji uporabnikov
Tagi