Nanine karikature: Tadej Toš

Prišel je petek in z njim nova portretna karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Prejšnji teden smo objavili karikaturo angleškega gledališkega, filmskega in televizijskega igralca Rowana Atkinsona, ki se je vsem najbolj vtisnil v spomin po vlogi nepozabnega Mr. Beana, danes pa je na vrsti karikatura priljubljenega slovenskega komika, voditelja in igralca Tadeja Toša, ki vedno znova preseneti z izvirnimi zgodbami.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. Digitalno karikaturo ustvarja z elektronskim peresom na elektronskem zaslonu Wacom v različnih tehnikah in programih. Dela si lahko ogledate na njenem FB profilu: www.facebook.com/nana.guberinic.

Tadej Toš

Tadej Toš se je rodil leta 1974 v Ljubljani, osnovno in srednjo šolo pa je obiskoval na Ptuju. Na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo v Ljubljani je študiral igro pod mentorstvom Borisa Cavazze in Jožice Avbelj. Je poročen in ima dve hčerki in enega sina. Igral je v mnogih stand-up komedijah Hamlet in Zapufanpikasn, dramskih uprizoritvah Bepop, Kar hočete in Don Juan ter celovečernih filmih Hit poletja, Predmestje, Outsiderin, Gremo mi po svoje 2. Vodil je sedem podelitev Bob leta in podelitev Viktorjev za leto 2009 in 2013. Od leta 2016 je član igralskega ansambla SNG Drama Ljubljana, pred tem pa je bil od leta 2000 član igralskega ansambla SNG Maribor.

Kot stand upa komik Tadej vedno znova preseneti z izvirnimi zgodbami, ki se pogosto rodijo na odru pod sojem žarometov. Toševe predstave so ruska ruleta za vse, ki se znajdejo na prizorišču, nikoli se ne ve, kdaj in kje bo padlo ter po kom. Njegov svojevrstni smisel za humor (ptujski) je običajno sprejet odprtih rok – oster in pisan kot mavrica, v glavnem pa nekje med romantično ironičnim in nesramno ciničnim; naslonjen na primitivnost in vulgarnost človeške biti … Toš se v svojih šovih posmehuje in norčuje tudi iz najbolj resnih situacij v življenju – to je po njegovem mnenju eden od načinov, s katerim se je moč ubraniti pred avtomatizacijo in brezčutno robotizacijo življenja.

Vse do sedaj objavljene karikature, si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Miha Ulčar; Foto: Nana Guberinič

Tagi