Nanine karikature: Svetlana Makarovič

Prišel je petek in z njim nova portretna karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Prejšnji teden smo objavili karikaturo britanske filmske igralke Audrey Hepburn, danes pa je na vrsti karikatura slovenske pesnice, pisateljice, igralke in ilustratorke Svetlane Makarovič.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. Digitalno karikaturo ustvarja z elektronskim peresom na elektronskem zaslonu Wacom v različnih tehnikah in programih. Dela si lahko ogledate na njeni spletni strani in FB profilu. Intervju z Nano, ki smo ga pred kratkim objavili na našem portalu, si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Svetlana Makarovič

Svetlana Makarovič, slovenska pesnica, pisateljica, igralka, ilustratorka in šansonjerka se je rodila 1. januarja 1939 v Mariboru. Najbolj prepoznavna je zagotovo po svojih mladinskih delih, ki imajo posebno mesto v zgodovini slovenske književnosti. Prejela je tudi večje število nagrad. Svetlana je tudi zelo velika borka za pravice živali, še posebej mačk.

Sodelovala je tudi v Lutkovnem gledališču v Ljubljani, kjer je bilo uprizorjeno njeno delo z naslovom Sovica Oka. V nadaljevanju je z gledališčem sodelovala tudi na različne druge načine kot je snovanje likovne podobe lutk ter scene, pisanje pesmi, besedil in prirejanje besedil.

Vse do sedaj objavljene karikature, si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Karin Božič Zupančič; Karikatura: Nana Guberinič

Tagi