Nanine karikature: Simona Halep, prva teniška igralka sveta

Prišel je petek in z njim nova portretna karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Prejšnji petek smo objavili karikaturo ameriškega komika, igralca in producenta Billa Cosbyja, tokrat pa je na vrsti Simona Halep, prva teniška igralka sveta, ki je pred kratkim v Parizu osvojila grand slam.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. Digitalno karikaturo ustvarja z elektronskim peresom na elektronskem zaslonu Wacom v različnih tehnikah in programih. Dela si lahko ogledate na njenem FB profilu: www.facebook.com/nana.guberinic.

Simona Halep

Simona Halep (27. septembra 1991) romunska profesionalna teniška igralka, trenutno številka 1 na WTA lestvici. Na ta prestol je sedla oktobra 2017. Letos je prva teniška igralka sveta zmagala na Odprtem prvenstvu Francije v Parizu, kjer je v finalu premagala Američanko Sloane Stephens. Za Romunko je to prvi osvojeni turnir za grand slam. Halepova je do letošnjega Pariza osvojila 16 turnirjev, na grand slamih je igrala v treh finalih, a naslova še ni imela.

Avtor: Miha Ulčar; Karikatura: Nana Guberinič

Tagi