Nanine karikature: Sašo Hribar

Prišel je petek in z njim nova portretna karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Prejšnji teden smo objavili karikaturo slovenskega politika in aktualnega obrambnega ministra Mateja Toninadanes pa je na vrsti karikatura nagrajenega slovenskega satirika, komika in radijskega voditelja Saša Hribarja.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. Digitalno karikaturo ustvarja z elektronskim peresom na elektronskem zaslonu Wacom v različnih tehnikah in programih. Dela si lahko ogledate na njenem FB profilu: www.facebook.com/nana.guberinic.

Sašo Hribar

Sašo Hribar je slovenski satirik, komik in radijski voditelj. Rodil se je 19. marca 1960 v Celju. Leta 1985 je po avdiciji in glasovnem usposabljanju postal radijski povezovalec na Radiu Slovenija. V nočnem programu je začel uporabljati izmišljenega sogovornika in zaradi dobrega odziva poslušalcev nastala radijska oddaja Radio GA-GA, ki jo lahko spremljate še danes.

Sašo pa je sigurno najbolj prepoznaven po svoji oddaji Hri-bar, ki se je včasih predvajala na TV Slovenija ob sobotah zvečer. Za svojo vlogo v oddajah Radio GA-GA in Hri-bar je leta 2006 prejel Ježkovo nagrado.

(Vir: sl.wikipedia.org)
Vse do sedaj objavljene karikature, si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Karin Božič Zupančič; Foto: Nana Guberinič

Komentarji uporabnikov
Tagi