Nanine karikature: Samuel L. Jackson

Čas je za novo portretno karikaturo v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Prejšnji teden smo objavili karikaturo Mira Štebeta, novinarja in alpinista, tokrat pa objavljamo karikaturo znanega ameriškega filmskega igralca in producenta Samuela L. Jacksona.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. Digitalno karikaturo ustvarja z elektronskim peresom na elektronskem zaslonu Wacom v različnih tehnikah in programih. Dela si lahko ogledate na njenem FB profilu: www.facebook.com/nana.guberinic.

Samuel Leroy Jackson (21. december 1948) je ameriški filmski in televizijski igralec ter filmski producent. Nastopal je v več kot 100 filmih. Videli ste ga lahko v filmih, kot so Jungle Fever (1991), Patriotske igre (Patriot Games 1992), Prava Romanca (True Romance 1993), Jurski park (Jurassic Park 1993), Jackie Brown (1997), Nezlomljivi (Unbreakable, 2000), Kače na letalu (Snakes on a plane, 2006) … Zelo plodno je bilo tudi njegovo sodelovanje z režiserjem Quentinom Tarantino, ki je nekoč Jacksona opisal kot velikega človeka z močnim, globokim glasom in velikim egom, ki je čisto nasprotje tistemu, za katerega bi rekli, da ga ima. Zaigral je v njegovih filmih Pulp Fiction (1994), Jackie Brown (1997), Django Unchained (2012) in The Hateful Eight (2015) … Svoj glas je posodil tudi za številne animirane filme.

Jackson se je leta 2011 vpisal v Guinnessovo knjigo rekordov kot najuspešnejši igralec vseh časov z zaslužkom 7,42 milijarde dolarjev. Za svoje filmske uspehe je prejel številne nagrade.

(Vir: Wikipedia.org)

Vse do sedaj objavljen portretne karikature na našem portalu si lahko ogledate na povezavi:

NANINE KARIKATURE

Avtor: Miha Ulčar; Karikatura: Nana Guberinič

Komentarji uporabnikov
Tagi