Nanine karikature: Samuel L. Jackson (Osovraženih osem)

Prišel je petek in z njim nova portretna karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Nazadnje smo objavili karikaturo slovenske pevke Neishe, danes pa je na vrsti znani ameriški filmski igralec in producent Samuel L. Jackson, v vlogi zloglasnega lovca na glave iz filma Osovraženih osem. 

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. Digitalno karikaturo ustvarja z elektronskim peresom na elektronskem zaslonu Wacom v različnih tehnikah in programih. Dela si lahko ogledate na njenem FB profilu: www.facebook.com/nana.guberinic.

Samuel Leroy Jackson 

Samuel L Jackson (21. december 1948) je ameriški filmski in televizijski igralec ter filmski producent. Nastopal je v več kot 100 filmih. Videli ste ga lahko v filmih, kot so Jungle Fever (1991), Patriotske igre (Patriot Games 1992), Prava Romanca (True Romance 1993), Jurski park (Jurassic Park 1993), Jackie Brown (1997), Nezlomljivi (Unbreakable, 2000), Kače na letalu (Snakes on a plane, 2006) … Zelo plodno je bilo tudi njegovo sodelovanje z režiserjem Quentinom Tarantino, ki je nekoč Jacksona opisal kot velikega človeka z močnim, globokim glasom in velikim egom, ki je čisto nasprotje tistemu, za katerega bi rekli, da ga ima. Zaigral je v njegovih filmih Šund (Pulp Fiction, 1994), Jackie Brown,1997, Django brez okov (Django Unchained, 2012) in Osovraženih osem (The Hateful Eight, 2015), v katerem je zaigral vlogo majorja Marquisa Warrena, temnopoltega nekdanjega pripadnika Severa, ki se je prelevil v zloglasnega lovca na glave. Na karikaturi je prikazan v tej vlogi.

Svoj glas je posodil tudi za številne animirane filme. Za svoje filmske uspehe je prejel številne nagrade.

(Vir: sl.wikipedia.org)

Vse do sedaj objavljene karikature, si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Karin Božič Zupančič; Foto: Nana Guberinič

Komentarji uporabnikov
Tagi