Nanine karikature: Salome

Prišel je petek in z njim nova portretna karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Prejšnji teden smo objavili karikaturo filmske igralke in pevke Marilyn Monroe, danes pa je na vrsti medijsko prepoznavna osebnost Salome. 

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. Digitalno karikaturo ustvarja z elektronskim peresom na elektronskem zaslonu Wacom v različnih tehnikah in programih. Dela si lahko ogledate na njeni spletni strani in FB profilu. Intervju z Nano, ki smo ga pred kratkim objavili na našem portalu, si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Salome

Salome se je 23. novembra 1968 rodila kot Nenad Ćuća Žentil na otoku Rab na Hrvaškem. Kasneje se je preimenovala v Salome Ćuća Žentil. Salome je pevka, igralka, medijska osebnost ter aktivistka LGBT.

V različnih TV-serijah, celovečercih ter dokumentarnih filmih se je začela pojavljati v 90-ih letih. Leta 2000 pa se je odločila za preobrazbo in si dala naredit ženske prsi. Leta 2009 je uspešno prestala še operativni poseg za spremembo spola.

Salome smo lahko spremljali v Kmetiji slavnih leta 2009. Tega leta je izdala tudi svojo biografijo z naslovom Novo rojstvo, ki jo je napisal Tomaž Mihelič. Kasneje se je našla tudi v kuhanju in sodelovala pri resničnostnem šovu MasterChef.

(Vir: sl.wikipedia.org)

Vse do sedaj objavljene karikature, si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Karin Božič Zupančič; Foto: Nana Guberinič

Komentarji uporabnikov
Tagi