Nanine karikature: Salma Hayek

Prišel je petek in z njim nova portretna karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Prejšnji teden smo objavili karikaturo legendarnega ruskega čelista in dirigenta ter simbola odpora proti sovjetskemu sistemu Mstislava Rostropoviča, danes pa je na vrsti Salma Hayek, priljubljena hollywoodska igralka mehiškega porekla, producentka, režiserka in pevka.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. Digitalno karikaturo ustvarja z elektronskim peresom na elektronskem zaslonu Wacom v različnih tehnikah in programih. Dela si lahko ogledate na njenem FB profilu: www.facebook.com/nana.guberinic.

Salma Hayek Pinault

Salma Hayek (1966) je bila vzgojena v premožni in zelo pobožni družini. Pri 12 letih so jo poslali na študij v katoliško šolo v samostan v Louisiani, ZDA. V času študija so ji zdravniki diagnosticirali “disleksijo”, kar je pomenilo, da študentka ne more popolnoma obvladati bralnih in pisalnih veščin. Že kot otrok je želela postati igralka, da bi se resno vključila v igralsko delo, je začutila po zaključku šolanja. Leta 1989 je 23-letna Salma Hayek debitirala v priljubljeni mehiški televizijski seriji Teresa, v kateri je nastopila. Prav zaradi te serije je postala mehiška superzvezdnica, a je sčasoma zapustil serijo in se preselila v ZDA, kjer je nekaj časa živela kot nezakonita priseljenka. Kljub temu je leta 1991 začela študirati igranje pri najbolj znani ameriški gledališki učiteljici – Stelli Adler. Na začetku kariere je igrala v različnih televizijskih serijah. Ko jo je opazil režiser in producent Robert Rodriguez, so se ji odprla vrata za vstop v Hollywood. Zaigrala je v številnih znanih filmih kot so Desperado, Divji, divji zahod, Od zore do mraka … Njena prelomna vloga je bila leta 2002 v filmu Frida, s katero je uprizorila mehiško slikarko Frido Kahlo. Takrat je bila tudi nominirana za oskarja za najboljšo igralko.  Ustanovila je tudi svoje filmsko produkcijsko podjetje Ventanarosa, prek katerega producira filmske in televizijske projekte.

Vse do sedaj objavljene karikature, si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Miha Ulčar; Foto: Nana Guberinič

Komentarji uporabnikov
Tagi