Nanine karikature: Rowan Atkinson (Mr. Bean)

Prišel je petek in z njim nova portretna karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Prejšnji teden smo objavili karikaturo angleškega fizika, astrofizika, matematika in kozmologa Stephena Hawkinga, danes pa je na vrsti angleški gledališki, filmski in televizijski igralec Rowan Atkinson, ki se je vsem najbolj vtisnil v spomin po vlogi nepozabnega Mr. Beana.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. Digitalno karikaturo ustvarja z elektronskim peresom na elektronskem zaslonu Wacom v različnih tehnikah in programih. Dela si lahko ogledate na njenem FB profilu: www.facebook.com/nana.guberinic.

Rowan Atkinson

Rowan Sebastian Atkinson je eden izmed najvidnejših svetovnih komikov našega časa; predvsem je poznan po telesni in situacijski komiki. Znan je predvsem po vlogi gospoda Beana in kot glavni igralec televizijske serije Črni gad, zaigral pa je tudi v filmih Štiri poroke in pogreb in Johnny English (1, 2, Johnny English spet v akciji), Bean, Beanove počitnice, Pravzaprav ljubezen …

Humoristična serija Mr. Bean je hitro postala svetovni fenomen, v kateri so uživali ljudje iz kar 150 različnih držav po svetu. Beana Atkinson prikazuje kot otroka v telesu odraslega moškega. Z dobrim razlogom je ostala ena najbolj uspešnih komedij vseh časov, ki je prejela kar šest različnih nagrad, med drugim Zlato rožo Montreuxa, BANFF in nagrado emmy.  Atkinson je bil sprva popolnoma običajen in tih inženir elektrotehnike iz severozahodne Anglije, ki je kasneje odkril svoj veliki talent in postal eden največjih komičarski genijev današnjega časa.

Vse do sedaj objavljene karikature, si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Miha Ulčar; Foto: Nana Guberinič

Tagi