Nanine karikature: Robert Glavaš

Prišel je petek in z njim nova portretna karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Prejšnji teden smo objavili karikaturo angleškega igralca Daniela Craiga, danes pa je na vrsti načelnik Generalštaba Slovenske vojske Robert Glavaš.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. Digitalno karikaturo ustvarja z elektronskim peresom na elektronskem zaslonu Wacom v različnih tehnikah in programih. Dela si lahko ogledate na njeni spletni strani in FB profilu. Intervju z Nano, ki smo ga pred kratkim objavili na našem portalu, si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Robert Glavaš

Brigadir Robert Glavaš se je rodil leta 1962. Študiral je na Fakulteti za pomorstvo in promet v Portorožu in tam opravil specializacijo iz prometnih ved. V Slovenski vojski je zaposlen od leta 1991.

20. aprila 2020 je Glavaš prevzel dolžnost načelnika Generalštaba Slovenske vojske. Do zdaj je to že deveti načelnik Generalštaba Slovenske vojske.

Vse do sedaj objavljene karikature, si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Karin Božič Zupančič; Karikatura: Nana Guberinič

Tagi