Nanine karikature: Raquel Welch

Prišel je petek in z njim nova portretna karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Prejšnji teden smo objavili karikaturo slovenskega režiserja, producenta, igralca in politika Francija Kekadanes pa je na vrsti karikatura ameriške igralke in pevke Raquel Welch.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. Digitalno karikaturo ustvarja z elektronskim peresom na elektronskem zaslonu Wacom v različnih tehnikah in programih. Dela si lahko ogledate na njenem FB profilu: www.facebook.com/nana.guberinic.

Raquel Welch

Raquel Welch je ameriška igralka in pevka, ki se je rodila 5.septembra 1940 v Chicagu, kot Jo Racquel Tejada. Leta 1974 je osvojila Zlati globus za vlogo v filmu Trije mušketirji. Leta 1995 je bila izbrana kot ena izmed stotih najbolj seksi zvezdnic v svetu filma, leta 2011 pa jo je revija za moške Men’s Health uvrstila na drugo mesto najbolj vročih žensk vseh časov.

Raquel Welch je v 70. letih prejšnjega stoletja veljala za seks simbol, krasila je naslovnice številnih revij, Playboy pa jo je razglasil za najbolj poželjivo žensko na svetu. Welchova, ki je zaslovela v filmu One Million Years B.C., posnetem leta 1966, se je na televiziji nazadnje pojavila leta 2008, ko je nastopila v kratkometražni humoristični seriji Welcome to the Captain. Igralka, ki je šla do oltarja kar štirikrat v osmem desetletju, s svojo lepoto še vedno kljubuje času. Seveda so za njen mladostni videz krivi tudi lepotni popravki, s katerimi pa v nasprotju s številnimi drugimi zvezdnicami nikoli ni pretiravala.

(Vir: sl.wikipedia.org)

Vse do sedaj objavljene karikature, si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Karin Božič Zupančič; Foto: Nana Guberinič

Tagi