Nanine karikature: Rami Malek

Prišel je petek in z njim nova portretna karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Nazadnje smo objavili karikaturo legendarnega angleškega filmskega režiserja in producenta Alfreda Hitchocka, ki se je zapisal v zgodovino predvsem kot mojster suspenza in srhljivke, danes pa je na vrsti ameriški igralec Rami Malek, ki je pogumno stopil v čevlje Freddieja Mercuryja v filmu Bohemian Rhapsody.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. Digitalno karikaturo ustvarja z elektronskim peresom na elektronskem zaslonu Wacom v različnih tehnikah in programih. Dela si lahko ogledate na njenem FB profilu: www.facebook.com/nana.guberinic.

Rami Said Malek

Rami Malek  se je pred 37 leti rodil v Los Angelesu staršema Egipčanoma, ki sta iz Kaira emigrirala v ZDA. Širša javnost ga je spoznala v vlogi Elliota Aldersona – nadarjenega hekerja, zasvojenega z morfijem, v večkrat nagrajeni seriji Mr Robot. Leta 2018 je bil tisti igralec, ki je pogumno stopil v čevlje Freddieja Mercuryja. Čeprav slednjega ne more nihče nadomestiti, je Rami Malek v novi filmski zgodbi o ikoničnem pevcu Queenov Bohemian Rhapsody naredil še največji približek temu. Združenje tujih dopisnikov v Hollywoodu je v začetku letošnjega leta podelilo zlate globuse za filmske in televizijske dosežke v letu 2018. Nagrado za najboljši film/dramo je dobil Bohemian Rhapsody, Ramija Maleka, ki je v tem filmu upodobil Freddieja Mercuryja, pa so razglasili za najboljšega igralca.

Vse do sedaj objavljene karikature, si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Miha Ulčar; Foto: Nana Guberinič

Tagi