Nanine karikature: Peter Prevc

Prišel je petek in z njim nova portretna karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Prejšnji teden smo objavili karikaturo italijanske igralke Sophie Loren. Karikaturni skok v novo leto bomo naredili s karikaturo vrhunskega slovenskega smučarskega skakalca Petra Prevca, ki se trenutno sicer spopada z manjšo krizo, vendar je sezona smučarskih skokov še dolga, prav tako bodo na sporedu tudi olimpijske igre, zato se pustimo presenetiti.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. Digitalno karikaturo ustvarja z elektronskim peresom na elektronskem zaslonu Wacom v različnih tehnikah in programih. Dela si lahko ogledate na njenem FB profilu: www.facebook.com/nana.guberinic.

Peter Prevc, slovenski smučarski skakalec ima z velikih tekmovanj pet posamičnih kolajn in eno ekipno. Kot tretji Slovenec je osvojil mali kristalni globus v skupnem seštevku smučarskih poletov. Po Jožetu Šlibarju je 14. februarja 2015 kot drugi slovenski skakalec postavil nov svetovni rekord s poletom dolgim 250 m in postal prvi v zgodovini, ki je preletel 250 metrov. V sezoni 2015/16 je osvojil veliki kristalni globus ter mali kristalni globus v smučarskih poletih, zmagal na Novoletni skakalni turneji ter dosegel veliko ostalih rekordov (število zbranih točk, stopničk in zmag v eni sezoni). Po izboru Ameriške športne akademije je bil izbran za ameriškega športnika meseca marca 2016, prav tako pa je končal na tretjem mestu ameriškega športnika leta 2016. Istega leta mu je slovenski predsednik Borut Pahor podelil zlati red za zasluge Republike Slovenije za »izjemne športne dosežke, prispevek k uveljavljanju Slovenije na svetovnem športnem prizorišču in navdih mladim.«

2017: Prva večja kriza v njegovi karieri
25. novembra v Ruki na prvi tekmi sezone 2016/17, je tretjim mestom prišel do svoje jubilejne, petdesete uvrstitve na zmagovalni oder in to s padcem pri drugem skoku, potem ko je po prvem celo vodil. Po tem padcu je zapadel v manjšo krizo. Težava naj bi bila v njegovem počepu, ki mu zmanjša vzletno hitrost in posledično v samem odskoku. Se pa kriza iz lanskega leta pri Petru vleče tudi na začetku letošnje sezone, ki pa je vendarle šele na začetku, pred vrati pa so tudi olimpijske igre, zato se pustimo presenetiti.

(Vir: Wikipedia.si)

Vse do sedaj objavljen portretne karikature na našem portalu si lahko ogledate na povezavi:

NANINE KARIKATURE

Avtor: Miha Ulčar; Karikatura: Nana Guberinič
Tagi