Nanine karikature: Neisha

Prišel je petek in z njim nova portretna karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Nazadnje smo objavili karikaturo Gollum-a, izmišljenega lika iz serije Gospodarja prstanov, danes pa je na vrsti slovenska pevka zabavne glasbe, skladateljica in pianistka Neisha. 

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. Digitalno karikaturo ustvarja z elektronskim peresom na elektronskem zaslonu Wacom v različnih tehnikah in programih. Dela si lahko ogledate na njenem FB profilu: www.facebook.com/nana.guberinic.

Neisha

Neža Buh javnosti bolj znana po svojem umetniškem imenu Neisha, se je rodila 5. januarja 1982 v Ljubljani. Že zelo zgodaj se je navdušila nad glasbo in pokazala talent. Pesmi, ki jih je slišala na radiu je prepevala in preigravala povsem po svoje. Svojo glasbeno pot je nadaljevala v Ljubljani, kjer je dokončala Srednjo glasbeno šolo in kasneje še Akademijo za glasbo.

Prvo avtorsko zgoščenko z naslovom Neisha je izdala leta 2005 in z njo postala tudi najbolj prodajana slovenska izvajalka tega leta, ki se je na lestvici obdržala, kar 10 tednov. Do danes je tako izdala že okoli sedem avtorskih zgoščenk. Njena najbolj prepoznavna pesem je zagotovo Malo tu malo tam.

(Vir: sl.wikipedia.org)

Vse do sedaj objavljene karikature, si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Karin Božič Zupančič; Foto: Nana Guberinič

Komentarji uporabnikov
Tagi