Nanine karikature: Mojca Širok

Prišel je petek in z njim nova portretna karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Prejšnji teden smo objavili karikaturo aktualnega ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravka Počivalška, danes pa je na vrsti Mojca Širok, dolgoletna dopisnica iz Italije, voditeljica TV Dnevnika, Odmevov in zunanjepolitične oddaje Globus, ki jo tudi ureja.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. Digitalno karikaturo ustvarja z elektronskim peresom na elektronskem zaslonu Wacom v različnih tehnikah in programih. Dela si lahko ogledate na njeni spletni strani in FB profilu.

Mojca Širok

Mojca Širok je slovenska novinarka in pisateljica, ki se je rodila v Novi Gorici. Diplomirala je na Filozofski fakulteti v Ljubljani iz slovenskega in italijanskega jezika, magistrirala pa iz sociologije kulture.

Njena novinarka kariera se je začela na radiu Študent, kjer je delala kot radijska voditeljica. Leta 1995 je za tednik Mladina naredila reportažo o sicilijanski mafiji. Leta 2000 je za svoj dokumentarni film z naslovom Molk v Palermu, ki je bil posnet za Televizijo Slovenija, prejela Gong ustvarjalnosti za najboljšo informativno oddajo.

Viktorja za najboljšo voditeljico televizijske informativne oddaje je prejela leta 2004 ter 2005. Pri Mladinski knjigi je izdala knjigo o italijanskih kriminalnih organizacijah – Oblast brez obraza. Leta 2017 je za svojo kriminalko z naslovom Pogodba prejela knjižno nagrado modra ptica. Danes na RTV dela kot novinarka.

(Vir: sl.wikipedia.org)
Vse do sedaj objavljene karikature, si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Karin Božič Zupančič; Foto: Nana Guberinič

Komentarji uporabnikov
Tagi