Nanine karikature: Minister Hojs vas gleda … #ostanidoma

Prišel je petek in z njim nova portretna karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Prejšnji teden smo objavili karikaturo nagrajenega slovenskega satirika, komika in radijskega voditelja Saša Hribarja, danes pa je na vrsti satirična karikatura aktualnega notranjega ministra Aleša Hojsa v boju proti koronavirusu.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. Digitalno karikaturo ustvarja z elektronskim peresom na elektronskem zaslonu Wacom v različnih tehnikah in programih. Dela si lahko ogledate na njeni spletni strani in FB profilu.

Aleš Hojs

Aleš Hojs se je rodil 12. decembra 1961 v Ljubljani. Študiral in diplomiral je na Fakulteti za arhitekturo, gradbeništvo in geodezijo Univerze v Ljubljani. S tem je pridobil naziv gradbeni inženir. Po študiju je bil zaposlen kot nadzorni inženir na Republiški upravi za ceste. Hojs je tudi predsednik Združenja za vrednote slovenske osamosvojitve in član upravnega odbora Nogometnega društva Slovan.

Od leta 2012 do 2013 je bil v času druge Janševe vlade, minister za obrambo v kvoti Nove Slovenije. Vendar je bil iz te stranke izključen leta 2016. Kasneje se je pridružil Slovenski demokratski stranki.

Danes je Aleš Hojs aktualni minister za notranje zadeve, ki je bil izvoljen 13. marca 2020 v 14. vladi Republike Slovenije pod vodstvom premierja Janeza Janše.

(Vir: sl.wikipedia.org)
Vse do sedaj objavljene karikature, si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Karin Božič Zupančič; Foto: Nana Guberinič

Tagi