Nanine karikature: Matjaž Javšnik

Prišel je petek in z njim nova portretna karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Nazadnje smo objavili karikaturo Arethe Louise Franklin, ameriške pevke, igralke, pianistke in aktivistke za človekove pravice, danes pa je na vrsti Matjaž Javšnik, priljubljeni slovenski igralec, stand up komik, scenarist in producent.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. Digitalno karikaturo ustvarja z elektronskim peresom na elektronskem zaslonu Wacom v različnih tehnikah in programih. Dela si lahko ogledate na njenem FB profilu: www.facebook.com/nana.guberinic.

Matjaž Javšnik

Matjaž Javšnik (1969) je leta 1997 končal Gledališko in lutkovno šolo (GILŠ) v Ljubljani. Leta 2005 je na danskem filmskem inštitutu North by Northwest končal izobraževalni program produkcije, leta 2006 pa program scenaristike na filmski akademiji FAMU v Pragi. Nastopil je v kratkih filmih ter v celovečernih filmih V leru, Marmelada, Na svoji Vesni in Zadnja večerja. Znan je v vlogi Izija v TV-nadaljevanki TV Dober dan, v vlogi Benota v TV-nadaljevanki Trafika ter v vlogi Smiljana v TV-nadaljevanki Ena žlahtna štorija. Več let je sodeloval v Impro ligi, saj je izvrsten improvizator, na odrskih deskah pa ga je bilo mogoče videti tudi v ljubljanski Drami in Špas teatru. Je avtor različnih radijskih šovov. Prejel je več festivalskih nagrad doma in v tujini.

Vse do sedaj objavljene karikature, si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Miha Ulčar; Foto: Nana Guberinič

Tagi