Nanine karikature: Matej Tonin

Prišel je petek in z njim nova portretna karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Prejšnji teden smo objavili karikaturo ameriške igralke in pevke Raquel Welchdanes pa je na vrsti karikatura slovenskega politika in aktualnega obrambnega ministra Mateja Tonina.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. Digitalno karikaturo ustvarja z elektronskim peresom na elektronskem zaslonu Wacom v različnih tehnikah in programih. Dela si lahko ogledate na njenem FB profilu: www.facebook.com/nana.guberinic.

Matej Tonin

Matej Tonin je slovenski politik in politolog, ki se je rodil 30. julija 1983. Politologijo je študiral na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani. Leta 2010 je magistriral, njegova magistrska naloga je imela tematiko osamosvajanje Slovenije in gospodarski učinki osamosvojitve. Matej danes s svojo družino živi v Zgornjem Tuhinju v občini Kamnik.

Tonin je politično aktiven že od leta 2001. Tega leta se je vključil v občinski odbor NSi, kjer je bil nekaj časa podpredsednik. Na lokalnih volitvah leta 2006 in 2010 je bil izvoljen v občinski svet občine Kamnik. Leta 2011 je bil na prvih predčasnih parlamentarnih volitvah izvoljen za poslanca v državnem zboru Republike Slovenije. Po predčasnih državnozborskih volitvah leta 2018, je krajši čas opravljal funkcijo predsednika Državnega zbora Republike Slovenije. Od 13. marca 2020 v novi vladi Janeza Janše Tonin opravlja funkcijo ministra za obrambo.

(Vir: sl.wikipedia.org)

Vse do sedaj objavljene karikature, si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Karin Božič Zupančič; Foto: Nana Guberinič

Tagi