Nanine karikature: Mark Knopfler

Prišel je petek in z njim nova portretna karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Prejšnji teden smo objavili karikaturo slovenskega komika, voditelja in igralca Tadeja Toša, danes pa je na vrsti karikatura britanskega kitarista, pevca in skladatelja Marka Knopflerja, ki je zaslovel s skupino Dire Straits.

Nana Guberinič živi v Domžalah, njen hobi pa je risanje portretne karikature. Imela je tudi več dobro obiskanih razstav po Sloveniji in Srbiji. Digitalno karikaturo ustvarja z elektronskim peresom na elektronskem zaslonu Wacom v različnih tehnikah in programih. Dela si lahko ogledate na njenem FB profilu: www.facebook.com/nana.guberinic.

Mark Knopfler

Mark Knopfler (1949) je zaslovel z rock skupino Dire Straits, ki jo je leta 1977 ustanovil z bratom Davidom. Po razpadu skupine leta 1995 je nadaljeval s samostojno glasbeno potjo. Občasno je igral tudi v skupini The Notting Hillbillies in sodeloval na albumih drugih glasbenikov, kot so Bob Dylan, Eric Clapton … Poleg tega se je preizkusil tudi kot producent in skladatelj filmske glasbe. Znan je kot eden najboljših rock kitaristov s »fingerpicking« slogom. Igra na zanj prirejeno kitaro Fender Stratocaster.

Vse do sedaj objavljene karikature, si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Miha Ulčar; Foto: Nana Guberinič

Komentarji uporabnikov
Tagi